[ZAPŁACĘ]Jak podłączyć xboxa 360 do internetu przez komputer ?

Strona główna Fora XBOX 360, X360 XBOX Live [ZAPŁACĘ]Jak podłączyć xboxa 360 do internetu przez komputer ?

Wyświetlanie 8 wpisów – od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    siemik122
    Uczestnik

Mam Windows 7
    Jak macie jakieś linki to też poproszę bo nic nie mogę znaleźć
    Mam ten kabel rj45 ( nawet 2 )
    Jak mi ktoś to dokładniej opisze i mi się uda to mogę wysłać smsa za 10 zł . POMOCY !

ArekMat
    Uczestnik

Rozumiem ze nie masz routera. A jak masz podłączony internet do kompa?

siemik122
    Uczestnik

Mam internet Orange ( modem ) , wiem że będą lagi ale muszę coś pobrać puki mam konto na xbox live :)

ArekMat
    Uczestnik

Wiec musisz podłączyć skrosowany kabel (w googlach znajdziesz co to) do konsoli i do kompa by stworzyć prostą sieć. Musisz jedynie ręcznie ustawić ip np. na kompie 192.168.0.1 a na konsoli 192.168.0.2 no i jako bramkę na konsoli wpisz: 192.168.0.1. Teraz na kompie (przy podłączonym internecie i włączonej konsoli) będziesz miał 2 połączenia sieciowe by mieć internet na konsoli wystarczy udostępnić połączenie od internetu.

Wiem, że jest to napisane bardzo ogólnie ale nie mam Windowsa 7 wiec nie mogę napisać gdzie co jest dokładnie. Najlepiej gdyby ktoś z Win 7 podał krok po kroku co się gdzie znajduje.

siemik122
    Uczestnik

Nic mi nie pomogłeś .
    Potrzebuje dokładnego opisu na Windows 7 .
    Sorry

ja też mam WIN 7 !
    I zrobiłem tylko tak :

kabel Enthernat podpiołem do komptera(tam z tyłu masz na to wejscie) a drugą końcówke do Xboxa 360
    I poprostu poszłem sobie na konsole , weszłem w USTAWIENIA KONSOLI , nacisnąłem PRZETESTUJ POŁĄCZENIE Z PC i już miałem ! Ale teraz kożystam z połączenia z Liveboxem ,a nie z PC ! I ja jestem NAJLEPSZY ! To ci najbardziej Polecam

siemik122
    Uczestnik

Ja też tak robiłem , zkrosowanym i normalnym . Już pół roku nie gram na live przez przeprowadzkę (grrrr.) i widać nie rozwiąże tego problemu .

maksiu9811
    Uczestnik

a jak zrobic w win XP przez kabel crossowy i play online POMOCY

Wyświetlanie 8 wpisów – od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.