XboX360 DVD Samsung – problem!

Strona główna Fora XBOX 360, X360 Sprzęt XboX360 DVD Samsung – problem!

Wyświetlanie 3 wpisów – od 1 do 3 (z 3 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Zyviec75
    Uczestnik

Witam wszystkich.
    Mam taki problem z napędem: Otóż dwa mies temu flashowałem ten sprzęcik, wszystko działało jak należy. Ale po ok 3tyg klient przyniósł mi sprzęt z powrotem ponieważ nie czyta żadnych płyt, sprawdziłem na warsztacie i okazało się że czyta (wystarczyło wyczyścić i podkręcić troszki laser). Tydzień temu znowu wrócił klocek. Tym razem już nic nie czytał. Wymieniłem laser, sprawdziłem. czyta. Przyszedł klient i podczas demonstracji działania nowego laserka. spaliła się płytka w napędzie :s. Na szczęście miałem drugi napęd, podmieniłem płytkę, przeflaszowałem „oryginalnym crackiem” i zaskoczyła, na chwilę. Spalił się też laser :s Wymieniłem i. czyta mi płyty DVD z danymi z kompa (filmy, muza, zdjęcia), czyta filmy DVD, ale niestety żadna gra nie wchodzi !? Mam komunikat że jeżeli chcę grać to muszę tą płytę włożyć do XboX360 !?!?
    Teraz pytanie: Que pasa? O co chodzi? Przeszukałem cały net ale nie znalazłem rozwiązania tej zagadki. Sprawdzałem napięcia przychodzące na czytnik, kalibrację lasera (nowy), ale pomysły już mi się kończą :(
    Ktoś może pomoże?

Zyviec75
    Uczestnik

Widzę że albo nie ten dział albo nie to forum. Na prawdę nikt nic nie wie?
    ============================================================
    Na innych forach tez nikt nie podał żadnego wyjaśnienia. Dzięki za chęci ;)

Zyviec75
    Uczestnik

Sądziłem że problem może leżeć po stronie firmware. Sprawdzałem klucz, wszystko oki. Co dziwne po w graniu oryginalnego firmware zachowuje się tak samo. Spróbuję zamontować inny napęd, zobaczymy.

Wyświetlanie 3 wpisów – od 1 do 3 (z 3 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.