Strona główna › Fora › XBOX › Nowości, tematy ogólne › Xbox – opłaca się kupic za rok?
- Ten temat ma 16 odpowiedzi, 7 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 10 miesięcy temu przez
kichamiprycham.
-
AutorWpisy
-
2008-12-27 o 04:54 #48
txr
UczestnikTak jak w temacie, zamierzam kupic jakąś konsole nowej generacji, ale to dopiero za rok, wersje xbox360 elite lub ps3. I nie wiem czy opłacało by mi się wtedy już brac xbox’a (wyczytałem w internecie że microsoft zapowiedział nową konsolę za 3-4 lata, jest to już prawie pewne) czy ps3, bo zostaną tylko 2-3 lata grania na nowych gierkach, a znając losy xbox po xbox360(znikł w niepamięc) trochę mam złe przeczucia

dodam że jestem bardziej za xbox’em ze względu na ceny gier
. a grac on-line raczej nie będę (zamierzam sobie kupic jakiś internet z ery by tylko ściągac demka gier)2008-12-27 o 07:36 #1171Xmen
UczestnikNo właśnie. Jak Microsoft zrobi tak samo z 360ką jak z pierwszym xboxem to będzie „wielkim chamem”. Żeby tak z dnia na dzień przestać produkować konsolę i zatrzymać wychodzące gry, nawet te które były już w 95% ukończone. Tak się chyba nie robi.
Co do tematu to Alan Wake wyjdzie w 2009 i ma być gra „masakra” (w pozytywnym znaczeniu tego słowa).2008-12-27 o 07:37 #1172txr
UczestnikPonawiam pytanie, czy twoim zdaniem opłacało by się kupno x360?
2008-12-27 o 07:58 #1173Dark Doggy
UczestnikOpłacałoby się
2008-12-27 o 09:27 #1174Xmen
UczestnikJeśli obawiasz się że 360kę nagle zastąpi np xbox720 to kup ps3, ta konsola powoli nabiera rozpędu i naprawdę fajne tytuły są na ta konsole i zapewne będą. Sony nie da umrzeć tak szybko swojemu dziecku a zapowiedzieli mniej więcej 10 lat życia.
Zależy na co liczysz kupując konsolę.
Xbox 360:
-większa liczba tytułów(obecnie),
-tańsza,
-ceny gier porównywalne do gier na ps3 (mowa tez o używanych),
-ograniczona wsteczna kompatybilność,
-możliwość przerobienia konsoli na odpalanie kopii zapasowych.
-duża awaryjność
PS3:
-mniejsza liczba tytułów co do konkurencji (obecnie),
-droższa (ale bardziej multimedialna),
-ceny gier (patrz wyżej),
-ograniczona wsteczna kompatybilność (co do wersji konsoli)
-brak możliwości grania na kopiach zapasowych.
-mniejsza awaryjność niż 360ki.Ja na przykład niedługo zamierzam kupić ps3.
2008-12-27 o 09:38 #1175txr
UczestnikCzego oczekuję od konsoli? że będzie działac, i gry będą w dośc przystępnej cenie. Niby ps3 się bardziej opłaca, ale gry które mnie interesują są na tym i na tym(mowa o ps3 i x360). Jednak cena gier różni się od ps3 a x360 (na ps3 są jakieś 30-50zł droższe)
2008-12-27 o 09:59 #1176Xmen
UczestnikNo właśnie i tu jest problem gracza. Ja też mam swoje ulubione gry na PS3 mimo że posiadam 360kę. Dlatego za jakiś czas będę chciał kupić ps3, dla gier takich jak: Hevenly Sword, MGS4, Tekken6 (choć ten też wyjdzie na 360kę), Killzone 2 i tak wymieniać mógłbym jeszcze trochę.
A że chcesz żeby konsola będzie działała, to gwarancji takiej nie masz. Ja mam konsole prawie rok i wszystko jest ok a koledze padła po 5 miesiącach grania.2008-12-27 o 11:00 #1177txr
UczestnikZostał jeszcze gruby roczek zanim kupię konsole, więc dużo się może zmienic. ale ten dylemat jednak jest wielki.
2008-12-27 o 11:46 #1178Xmen
UczestnikNo jak zamierzasz kupić konsolę w 2010 to do tamtej pory powinno się dużo zmienić w świecie konsol.
Ale to wtedy pograsz sobie tylko 2 latka bo w 2012 koniec świata przecie.
[hr][size=large]Marcin, przenieś ten temat bo w złym dziale piszemy[/size]
2008-12-27 o 12:58 #1179Dark Doggy
UczestnikMoże być że przez ten rok wyjdzie kolejna przeciwniczka tych dwóch konsol która może być o niebo lepsza. Nie wiem. Pożyjemy, zobaczymy ^^
2008-12-28 o 05:41 #1180txr
UczestnikReaktywacja legendarnej konsoli segi? byłoby ciekawie ^^
Konsolę zakupie przed sylwestrem kolejnym, czyli 2010r. jak X-men powiedział (to już 2010 rok?!) ale możliwe że nawet prędzej

I chyba zdecyduję się jednak na. ps3. Ale do końca pewny nie jestem – co dzień zmienia mi sie nastawienie. ehhh ;]
2008-12-28 o 07:43 #1181Xmen
UczestnikNowa konsola Segi ? Woow, to by było dopiero.

Przez prawie pół roku kiedyś miałem „makarona” i uważam że konsola miała potencjał, była mocniejsza już wtedy od PS2. No ale niestety jej twórcy zdecydowali ją uśmiercić :@
Producenci konsol trochę bardziej walczyli by o klienta i konsole jeszcze bardziej by taniały.
2009-12-25 o 17:14 #1435adam.k
UczestnikA co do tego to mój kolega ma PSP a ja mam XBOX 360 i on ciągle spiera sie
że PSP jest lepsze :dodgy: . Głosujcie co lepsze PSP czy XBOX.2009-12-26 o 08:23 #1439Speede
UczestnikJa mam najnowszą konsole Xbox 360 i mówiąc szczerze to gram często nawet całymi dniami i nie mam problemu z przegrzewaniem się czy głośną pracą konsoli a mam ją już prawie rok. Problem jedynie jest z banami jeśli ktoś chce przerabiać konsole, ale ja nie gram przez internet i nie mam zamiaru. Jeśli chodzi o PS3 to wygląda jak mała trumna tylko krzyż położyć na górze
, a tak na serio to fakt że sonka ta wyszła trochę później od xbox-a i z grami jest na bakier ale dość droga no i jak dla mnie to ten cały Blue-ray to wtykanie na siłę coś co jest nie potrzebne.Nie wiem co posiada PSP w środku ale myślę że sprzęt graficznie słabszy od Xbox-a, ja jestem za 360-tką
2009-12-26 o 12:12 #1441adam.k
UczestnikSpeede wrote:Ja mam najnowszą konsole Xbox 360 i mówiąc szczerze to gram często nawet całymi dniami i nie mam problemu z przegrzewaniem się czy głośną pracą konsoli a mam ją już prawie rok. Problem jedynie jest z banami jeśli ktoś chce przerabiać konsole, ale ja nie gram przez internet i nie mam zamiaru. Jeśli chodzi o PS3 to wygląda jak mała trumna tylko krzyż położyć na górze
, a tak na serio to fakt że sonka ta wyszła trochę później od xbox-a i z grami jest na bakier ale dość droga no i jak dla mnie to ten cały Blue-ray to wtykanie na siłę coś co jest nie potrzebne.
Nie wiem co posiada PSP w środku ale myślę że sprzęt graficznie słabszy od Xbox-a, ja jestem za 360-tką

Dzieki za odpowiedź

-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.