Xbox 360 jasper – brak obrazu na hdmi

Strona główna Fora XBOX 360, X360 Sprzęt Xbox 360 jasper – brak obrazu na hdmi

Wyświetlanie 2 wpisów – od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    niko123
    Uczestnik

Witam, xbox 360 wersja jasper.
    Pewnego dnia po włączeniu konsoli obraz sie nie pojawil tylko cztery czerwone diody na konsoli swieciły, wyłączyłem konsole i włączłem ponownie i obrazu i dźwieku dalej nie bylo a swieciła juz tylko jedna dioda zielona po wykryciu jednago pada.

Testowałem dwa kable hdmi i na tv 32 cale u kolegi i obrazu brak, na kablu component obraz jak i dzwiek a na hdmi brak.

Podjechałem do jednego serwisu konsol i po podłączeniu u nich na lcd 19 cali pod hdmi obraz był tylko że różowy i nie podjeli sie naprawy konsoli, pojechałem do domu z mysla ze u mnie tez juz bedzie obraz ale różowy, po podłaczeniu obrazu brak.
    W nastepnym serwisie po podłaczeniu pod lcd 22 cale obraz był i serwisant powiedział że coś przestawił w opcjach ze obraz u mnie na tv juz będzie, niestety w domu obrazu brak.

wnioski :
    na tv 32 cale hd redy obrazu i dzwieku brak
    na tv 42 cale full hd obrazu i dzwieku brak
    na lcd 19 cali obraz różwy
    na lcd 22 cale obraz jest ok
    na component obraz jest na wszystkich tv i lcd. – dodal ze w opcjach na component nie mam nic do zmiany w ustawieniach ekranu tylko zmiana z 50 na 60 hz.

siemik122
    Uczestnik

Jeśli przerobiłeś xboxa to po z każdym dniem staję sie gorszy aż w końcu psuje się . Średni okres to 1-2 lat .
    Jeśli kupiłeś nową konsole na allegro lub sklepie to sprawdź gwarancję :)
    A tu za to masz link do aukcji na której zajmują się tego typu naprawami graficznymi podaje to jako przykład
    możesz tak samo wejść na allegro i wpisać „xbox 360 „
    http://allegro.pl/naprawa-rod-ring-of-death-xbox-360-zielona-gora-i1390077079.html

Wyświetlanie 2 wpisów – od 1 do 2 (z 2 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.