Wzrost a zabawa Kinect

Strona główna Fora XBOX 360, X360 Sprzęt Wzrost a zabawa Kinect

Wyświetlanie 5 wpisów – od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    idoru
    Uczestnik

Hej, mam pytanie do praktyków zabawy z Kinectem.
    Ostatnio mój x po 4 latach /tak tak – to jeszcze Zephyr;-)/ wreszcie osiągnął nirvanę (3rrod ;-) Nadejszła więc wielkopomna chwila, aby zakupić slima – dlatego zastanawiam się nad zestawem z Kinectem.
    Na tą chwilę jedynym sensownym zastosowaniem Kinecta dla mnie jest Kinectanimals ;-) dla moich maluchów mam jednak związaną z tym jedną wątpliwość.
    W materiałach dot. urządzenia znalazłem info, że minimalny wzrost użytkownika to 120 cm, jednakże w materiałach MikroMiękkiego nie znalazłem oficjalnego potwierdzenia tej informacji. Moje dzieci mają 100 i 90 cm – a nie mam możliwości sprawdzenia na żywo jak to działa – stąd moje pytanie, czy sensor będzie je prawidłowo wykrywał? Czy ktoś z Was robił takie experymenta?

krisvandyk
    Uczestnik

Sensor będzie wykrywał na pewno, nawet jak postawisz go wyżej mi nawet sama rękę 2 osoby wykrył, chodź zawsze możesz go umiescic niżej,

idoru
    Uczestnik
    krisvandyk wrote:
    Sensor będzie wykrywał na pewno, nawet jak postawisz go wyżej mi nawet sama rękę 2 osoby wykrył, chodź zawsze możesz go umiescic niżej,

Ciekawe, jak będzie to w przypadku całych maluchów – czy nie będzie zadnych przekłamań, z powodu małych rozmiarów ;-)

krisvandyk
    Uczestnik

myślę że załapie sam bym przeprowadził taki test niestety nie mam jak. Ale no dzieci rosną zawsze możesz zostawić na później, lub sam grać

idoru
    Uczestnik

Po kilku sesjach mogę powiedzieć – ze za star jestem ;-) a „poruszać” wole się na powietrzu, ew. na sali. Jakoś podskakiwanie przed tv mnie nie bawi, a zabawa w wirtualne kierownice/karabiny/miecze na razie mnie nie przekonuje.
    Cóż chyba pozostaje jednak wygospodarować czas i przed zakupem pojechać na testy – choć w tej chwili to dla mnie całe przedsięwzięcie logistyczne ;-)

Wyświetlanie 5 wpisów – od 1 do 5 (z 5 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.