Strona główna › Fora › XBOX 360, X360 › Sprzęt › Rodzaj XboXa
- Ten temat ma 4 odpowiedzi, 2 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 8 miesięcy temu przez
Jaxer.
-
AutorWpisy
-
2010-05-31 o 15:14 #457
Jaxer
UczestnikWitam wszystkich. Mam poważne pytanie, mianowicie chodzi mi o to, że jestem zdecydowany zakupić konsolę Xbox 360 lecz nie wiem czym jeden model różni się od drugiego. Patrzyłem na różne oferty sprzedaży i zauważyłem, że jest kilka rodzajów tej konsoli( zdaje się, że elite, arcade i jeszcze jakiś inny). Tak więc zwracam się do was z prośbą o wyjaśnienie mi różnicy pomiędzy tymi rodzajami, gdyż do tej pory w gry grywałem jedynie na pc tak więc nie mam zielonego pojęcia o konsolach. Generalnie do konsoli zachęciło mnie to, że w najbliższym czasie pojawi się Arcania: Gothic 4 i cciałbym w niego zagrać bez ścin:) drugą grą w którą planuje zagrać będzie Risen:)
2010-05-31 o 19:48 #1663Pawlllosss
UczestnikA więc żeby nie było mętliku podam wszystkie podziały xboxa
płyty główne:
Jasper
Falcon
Zephyr
Xenon
OpusJeżeli chodzi o płyty główne to obowiązkowo bierz Jaspera są bez awaryjne. Ewentualnie Falcon, jak będzie tanio, ale i tak nie polecam, bo prędzej czy później padają na E74, dosyć poważny błąd. Ale pod żadnym pozorem nie wpakuj się w Zephyr, Xenon, Opus! Jednym słowem najlepiej brać Jasper.
Zestawy:
Zestawy różnią się jedynie akcesoriami i kolorem konsoli, wszystkie mają taką samą wydajność.
Elite-Najwięcej oferuje, są w kolorze czarnym, mają dysko 120gb, edycja z modern warfare 2 i chyba jakieś inne 250 gb,czarny pad, czarny headset-oczywiście najdroższy.
Premium-biały kolor, metaliczna tacka(nie wiem jak to nazwać
), dysk, albo 20 gb lub 60gb, pad.
Arcade-Pad, karta pamięci 256mb
Core-nieprodukowane, nie kupuj tego, nie mają wyjścia hd i mają kiepskie płyty główne.Są jeszcze konsole tworzone specjalnie na premierę gier np.czerwona z okazji Resident Evil5.
Generalnie polecam dyski twarde, można zainstalować gier i dzięki temu nie zużywa się napęd, a na kartach pamięci można zapisywać tylko save gier.
2010-06-01 o 10:56 #1665Jaxer
Uczestnikdzięki wielkie:) teraz już wiem czym się kierować przy wyborze konsolki:) mam jednego kndydata na zakup, proszę o opinię na temat tego czy się opłaca:)
oto link: http://allegro.pl/item1061662551_okazja_nowy_xbox_360_elite_120gb_hdmi_komunia.htmlJeżeli nie wolno tutaj wklejać linków to przepraszam.
2010-06-01 o 11:09 #1666Pawlllosss
UczestnikOpłaca się, nie mam zastrzeżeń.
2010-06-01 o 11:19 #1667Jaxer
Uczestnikok, dzięki kolego, bardzo mi pomogłeś

-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.