Prosze o pomoc i odp na moje pytania

Strona główna Fora XBOX 360, X360 XBOX Live Prosze o pomoc i odp na moje pytania

Wyświetlanie 8 wpisów – od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    pisiu13
    Uczestnik

witam. jestem nowym uzytkownikiem i mam pare pytan. kupilem niedawno Battlefield Bad Company 2 i chcialbym sobie pograc przez xbox live.
    pytania:
    1.slyszalem ze polska nie ma uslugi xbox live i trzeba sie zarejestrowac na inny kraj, mieszkam w woj. świetokrzyskim i jaki kraj najlepiej wybrac zeby dobrze mi sie gralo i moglbym wpisywac zdrapki.
    2.niestety nie mam routera i bede probowal podlaczyc xbox-a przez kabel do karty sieciawej. czy przy predkosci lacza 1 mb nie bede mial lagow itp.?
    3. co mam zrobic jesli juz podlacze xbox-a, gdzie nalezy sie zarejestrowac itp.
    z gory dziekuje za pomoc i podpowiedzi

siemik122
    Uczestnik

Pytanie 1 : Zarejestruj się na UK .Ja jestem na UK i nie mam żadnych problemów
    Pytanie 2 : Troszkę mogą być .
    Pytanie 3 : Wchodzisz w Profil i tam będzie podłącz do usługi ” Xbox live ” i tam się zaloguj . Jeśli skrzynkę odbiorczą masz na polskim serwerze to może być problem ( np. o2 , wp itp. ) wtedy zarejestruj się na g mail :) . Pamiętaj że masz konto masz tylko na 1 miesiąc potem musisz dokupić abonament np . na allegro ( rok kosztuję 120 zł )

pisiu13
    Uczestnik

i to sie nazywa pomoc. krotko, zwiezle i na temat. bardzo mi pomogles;) dzieki. jeszcze male pytanko. czemu nie moge miec e-maila na pl. tylko musze zakladac na g-mail? i czy sa plany zeby powstal XBL pl a jasli tak to kiedy?
    a zeby grac na XBL to rejestruje sie przez komputer a pozniej na xboxsiewchodze na XBL czy moge wejsc na xbox-a i tak „dołącz do usługi xbox live”?

Pawlllosss
    Uczestnik
    pisiu13 wrote:
    i to sie nazywa pomoc. krotko, zwiezle i na temat. bardzo mi pomogles;) dzieki. jeszcze male pytanko. czemu nie moge miec e-maila na pl. tylko musze zakladac na g-mail? i czy sa plany zeby powstal XBL pl a jasli tak to kiedy?
    a zeby grac na XBL to rejestruje sie przez komputer a pozniej na xboxsiewchodze na XBL czy moge wejsc na xbox-a i tak „dołącz do usługi xbox live”?

Nie możesz mieć pl e-maila, bo. tak. Nie obsługują Polski z live to mailów też nie. Polski XBL ma powstać pod koniec tego roku, ale narazie to pół prawda-pół plotki. Możesz, a nawet lepiej zarejestrować się na konsoli, tylko na czas rejestracji zmień ustawienia regionalne, np na Anglię, a potem możesz dać Polskę.

pisiu13
    Uczestnik

dzieki;) czyli rozumiem ze zmieniam ustawienia regionalne powiedzmy na WB i wchodze w konsoli „dołącz do uslugi XBL” i wszystko gra tak?

Pawlllosss
    Uczestnik

Tak, ale potem zmień, bo np.w Forze Motosport nie zagrasz po polsku, jak nie masz polskiego regionu.

siemik122
    Uczestnik

Pawlllosss no ale przecież jak zmieni na Polskę to nie będzie mógł wcale grać przez neta ?

pisiu13
    Uczestnik

juz podłaczylem. wszystko śmiga. fajnie sie gra przez neta w Battlefielda. dzieki za pomoc;)

Wyświetlanie 8 wpisów – od 1 do 8 (z 8 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.