Problem z połączniem XBOX 360 z routerem Pentagram P6361

Strona główna Fora XBOX 360, X360 XBOX Live Problem z połączniem XBOX 360 z routerem Pentagram P6361

Wyświetlanie 4 wpisów – od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    wroc87
    Uczestnik

Witam,
    Mam ogromny problem z routerem Pentagram P6361, jest on dla mnie sporą zagadką jeśli chodzi o współpracę z XBox’em przez Wifi. Jeśli wifi mam niezabezpieczone WPA2 to konsola i router działają razem bez najmniejszego problem, w momencie gdy zabezpieczam wifi WPA2 to problem z połączeniem pojawia się na samym początku tego „testu połącznia z Xbox Live”. o co może chodzić? (ręczne wprowadzanie parametrów nic nie zmienia, mam w opcjach routera ustawiony DHCP)

Dodam jeszcze, że dla 2 laptopów i telefonu nie ma znaczenia czy sieć jest zabezpieczona czy też nie, w obu przypadkach działa net bez problemu.

Proszę o pomoc, może Ktoś już miał styczność z takim zjawiskiem ;)

pzdr

rydlon
    Uczestnik

Witam u mnie ten sam problem , napisz czy coś zrobiłeś w tym temacie
    pzdr.

wroc87
    Uczestnik

Zmiana routera pomogła:) teraz wszystko śmiga.

Nowy router ASUS RT-N10LX łączy się z Xboxem, z laptopem, z telefonem bezproblemowo nie to co pentagram, który miał „kaprysy” do tej pory nie wiem czemu.

Pozdrawiam

rydlon
    Uczestnik

Witam,rada dla innych:
    ja miałem ten sam problem ale wystarczylo zmienic zabezpieczenia , miałem WPA2 i nie chciał mi sie łączyc z XBOX gdy zmieniłem na WPA nagle wszystko śmiga aż miło.

pz.rydlon

Wyświetlanie 4 wpisów – od 1 do 4 (z 4 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.