Strona główna › Fora › XBOX 360, X360 › Sprzęt › Kilka pytań żółtodzioba
- Ten temat ma 4 odpowiedzi, 5 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 16 lat, 1 miesiąc temu przez
Polakwsh.
-
AutorWpisy
-
2009-06-12 o 18:01 #118
amatour
UczestnikWitam,
Chciałbym zakupić sobie konsolę Xbox 360 ale mam wiele wątpliwości, więc odpowiedzi na powstałe pytania postanowiłem szukać u specjalistów od maszynki MSu.
1. Czy dysk w konsoli jest niezbędny do grania? Bo jeżeli nie, to w takim razie jaki jest sens kupować wersję premium jeżeli można kupić tańszą wersję arcade bez dysku? 2. Czy zjawisko RoD3 w konsolach jest faktycznie czymś poważnym, czy raczej nie należy się tym zbytnio przejmować? A może można coś zrobić przy zakupie, żeby się przed tym zabezpieczyć? 3. Co z przeróbkami konsoli? Czy faktycznie traci się gwarancję Microsoftu po przeróbce, nawet jeżeli nie zostanie naruszona plomba gwarancyjna? 4. Może ktoś może polecić jakiś sklep lub wersję konsoli dla początkującej osoby?
Z góry dziękuję za odpowiedzi,
Pozdrawiam.2009-06-24 o 19:01 #1316kubotek1982
UczestnikDysk nie jest potrzebny do grania aczkolwiek zaufaj mi, ze po jakims czasie bedziesz go potrzebowal zwlaszcza, ze teraz mozemy instalowac gry na hdd co oczywiscie powoduje mniejsze nagrzewanie sie naszego sprzetu i teoretycznie zwieksza zywotnosc konsoli. W wersji arcade masz teraz 250 mb wbudowanej pamieci na savy, zamiast memorki. Wybor nalezy do Ciebie.Zjawisko 3 czerwonych kregow to bardzo powazny problem firmy microsoft aczkolwiek od jakiegos czasu mamy na rynku xboxy oparte na nowej plycie glownej jasper i technologi 65 nanometrow. Jak narazie nie slyszalem o przypadkach 3 rod w tych modelach, jednak do konca nigdy nic nie wiadomo. Najlepszy sposob aby rozpoznac jaspera to zajrzenie w dziure w pudelku od x360. Jesli troszke sie postarasz mozesz zauwazyc takie oznaczenie: 12,1 A wtedy na 100% to jasper. 14,1 A to falcon a 16,1 no najstarsze wersje, ktorych unikaj jak ognia:) Mozesz rowniez zajrzec we wtyczke od zasilania(ta ktora wchodzi do konsoli, jesli plytka nad bolcami podzielona jest na 3 czesci to tez napewno jest jasper.) Co do gwarancji to wiem o wielu przypadkach serwisowanych konsol po flashu:) Poprostu nie niszcz plomb i jak padnie to wysylaj do Microshitu. Z tego co wiem to za pierwszym razem nawet jak sie zorientuja, ze cos jest nie tak to poprostu odsylaja konsole i nie ponosisz zadnych kosztow (najwazniejsze sa plomby, reszta ich nie obchodzi). Co do sklepu w tej chwili nic Ci nie polece gdyz od 2 lat siedze na wyspach:) Pozdrawiam
2009-11-22 o 19:48 #1389aducha22
UczestnikWitam planuje kupic sobie xbox 360 arcade i chciałbym wiedziec czy warto ja kupic.Nie grałbym na niej długo powiedzmy tak godzine dziennie.Nie interesuje mnie gra przez siec ani nic takiego.Poprostu chodzi mi oto ze wkładam plytke gram godzine wyłanczam go i na tym koniec.Chciałbym sie tego od was dowiedziec
2009-12-09 o 19:46 #1400Kacper96
Uczestnikchciałbym zapytać czy lepiej kupić XBOX 360 Arcade czy Playstation 3 :huh:
2009-12-30 o 19:25 #1462Polakwsh
UczestnikXbox’a przerobisz ps nie. wybor nalezy do ciebie.
-
AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.